Parterapi

 

Står dit parforhold i stampe, kan en samtale hos mig være vejen frem.

Ofte handler samlivsproblemer om negative tanker, følelse af svigt, manglende kommunikation eller bare indbyrdes misforståelser. Hverdagen kører sin gang med alle vores mange gøremål, og parforholdet bliver en ”vane”.

 

Parterapi ved svigt
Er der tale om svigt, kan det være svært at se vejen frem, og mange ender med at gå fra hinanden. I terapien får I forståelse for og indsigt i, hvorfor der skete et svigt og hjælp til at komme videre.

Et svigt kan også resultere i lavt selvværd hos den svigtede og mange ubesvarede spørgsmål. Er man først kommet så vidt, er der også ofte tale om dårlig kommunikation, en frustration over ikke at blive forstået eller slet ingen kommunikation.

 

God kommunikation er vejen frem
Specielt kommunikation er vigtig for at komme videre. Det er via kommunikation, problemer løses, men hvis det ender i gensidige angreb og misforståelser, går det galt. Mange tror, de ved, hvad den anden tænker og føler, og så ender det med gæt og antagelser.

I terapien får I en dybere forståelse for, hvorfor den anden handler, som han/hun gør, ud fra den bagage, han/hun har med. Ved at få indsigt i partnerens bagage, opnår I begge indsigt og vil få empatien og måske kærligheden tilbage – eller roen til at gå videre hver for sig.

Det er aldrig for sent at gå i parterapi. Det vil altid give en lettere og dermed lysere hverdag, da psykoterapien finder de lyse sider af dig frem.

 

Forebyggende parterapi
Man kan også gå i parterapi, hvis man vil forebygge dårlig kommunikation og sikre sig en god og tryg hverdag sammen. Forebyggelse er bedre end krisehjælp. Mange har terapien indbygget i ”husholdningsbudgettet” og går i terapi flere gange om året. Der sker en personlig udvikling for begge parter under sådan en proces, og man får sagt ting, som den anden måske ville misforstå, hvis man sagde det i hverdagen derhjemme.

Vi sender vores bil til service, så vi sikrer os den bedste sikkerhed. Den kommer også til reparation, når den ikke kører. På samme måde er det en god idé jævnligt at give vores sind, krop og parforhold den samme service.

 

Ring gerne for en uforpligtende snak på telefon: 29 93 00 60
Eller send en mail til Dorte@psykeoghelbred.dk som jeg besvarer hver dag.
Sender du en forespørgsel angående en ledig tid, sender jeg dig flere forslag.